Kari Simola seitsemän vuotta tutkimuskohteena: ”Tietojani saa hyvin käyttää jatkossakin”

Asiantuntijalääkäri Henni Pöyhönen haastattelee, tutkii ja kuuntelee 74-vuotiasta Kari Simolaa. Simola on tullut Vantaalta vaimonsa Marja-Leenan kanssa THL:ään Finger-tutkimuksen seurantakäynnille. Näitä käyntejä hänelle on kertynyt jo lukuisia seitsemän vuoden ajalta.

DATA_Blogi_Kari_Simola_1200x675

Simola ymmärtää hyvin omien seurantatietojensa tieteellisen ja kansanterveydellisen hyödyn.

”Kun kaikki tieto pannaan yhteen, siitä voidaan tehdä johtopäätöksiä ja jatkotutkimuksia. Vaikka kehittää teknisiä välineitä. Tietojani saa hyvin käyttää jatkossakin. Minulla ei ole mitään estettä siihen.”

Vanhusväestön elämänlaadun edistämistä

Finger on laaja väestötutkimus, jossa selvitetään voidaanko monipuolisella elintapaohjelmalla ehkäistä muisti- ja ajattelutoimintojen heikkenemistä vanhuusiällä. Tutkimuksessa on 1 200 osanottajaa, joista puolet on saanut tavanomaista elintapaneuvontaa ja puolet tehostettua.

”Olen tosi mielelläni mukana tässä. Tämä on mielenkiintoista, koska tutkimuksessa kootaan tärkeää vanhusväestöä koskevaa tietoa. Fingerin avulla voidaan edistää vanhusväestön elämänlaatua tulevaisuudessakin”, sanoo Simola.

Rollaattorilenkit kauppakeskuksessa

Muisti- ja ajattelutoimintojen testauksen lisäksi tutkimukseen osallistuneiden terveyttä ja toimintakykyä on kartoitettu laajasti erilaisten mittausten, testien ja kyselylomakkeiden avulla.
Kari Simolalla tutkimus alkoi aikoinaan ravitsemus- ja liikuntaneuvonnalla.

”Paljon hyvää on tästä seurannut. Olen laihtunut tänä aikana 33 kiloa ja päässyt eroon insuliinista diabeteksen hoidossa.”

Liikuntaan Simola on kehittänyt rollaattorikävelyyn sopivan tavan. Hän kävelee muutaman kerran viikossa kauppakeskus Jumbon tasaisia käytäviä kaksi, kolmekin tuntia ja tekee samalla perheen ruokaostokset.

Lue lisää Finger-tutkimuksesta